top of page
Autisme-dag (Udsolgt)
Autisme-dag (Udsolgt)

tors. 17. jan.

|

København

Autisme-dag (Udsolgt)

Vi har inviteret Christian A. Stewart-Ferrer, som er psykolog, specialist- og supervisoruddannet i psykoterapi samt i klinisk børne- og ungdomspsykologi og Morten Gantzler Oschlag fra Psykologisk Ressourcecenter og Søstjerneskolen.

Der sælges ikke billetter
Se andre events

Tid og sted

17. jan. 2019, 09.00 – 16.00

København, København, Danmark

Om eventet

Autisme-dag (Udsolgt)

Vi har inviteret Christian A. Stewart-Ferrer, som er psykolog, specialist- og supervisoruddannet i psykoterapi samt i klinisk børne- og ungdomspsykologi og Morten Gantzler Oschlag fra Psykologisk Ressourcecenter og Søstjerneskolen.

Christian og Morten vil tage os igennem en dag, hvor vi bliver præsenteret for autismen og dens kompleksitet både ud fra deres faglige virke og fra deres personlige erfaringer. Både Christian og Morten har selv autisme, og Morten har 2 børn, som også har autisme.

Christian vil indlede dagen med at dele sin enorme viden om autisme, krydret med sine egne erfaringer. En del af dagens oplæg vil komme til at handle om PDA - Pathological Demand Avoidance (Ekstrem Krav Afvisning), som også er i fokus, når Morten om eftermiddagen præsenterer sin fortælling fra egen hverdag med en datter med PDA og fra hans erfaringer fra Søstjerneskolen.

Christian præsenterer sit oplæg således:

Mange menneskers vej ind i autismeområdet er startet med fokus på de mere tydelige kendetegn (læs: de diagnostiske kriterier) og i et vist omfang også på, hvordan man bedst reducerer barnets/den unges symptomer. Efterhånden bliver man klar over, at sidstnævnte mål bedst opnås ved at reducere mængden og styrken af stressorer – hvilket både handler om rammerne (inkl. omgivende lyde, antal mennesker i nærheden samt krav) og om at erkende, at en ikke uvæsentlig del af autisme er, at man – set med omgivelsernes øjne – er ”strategiforstyrret” (som Kirsten Callesen har forståeliggjort situationen med et fremragende udtryk). Man bliver også klar over, at en del autister faktisk er mindre påfaldende i symptombilledet end ”Rain Man” – og at spørgsmålet om øjenkontakt og autisme er noget mere kompliceret, end traditioner og myter har antydet.

Christian vil føre os yderligere nogle etager dybere i forståelsen – helt ned i maskinrummet, hvor man i løbet af rundvisningen får åbnet for den erkendelse, at autisme ikke blot er sære defekter, men handler om en fundamentalt anderledes måde at være i verden på, og derfor en anderledes måde at forstå tilværelsen og udvikle livsværdier på. Når dette trin er nået, begynder man at udvikle evnen til i glimt at kunne ”tænke som en autist” – eller med andre ord at kunne indleve sig i det autistiske mindset; forstå, hvorfor der er forskel på, hvad autister og neurotypikere (ikke-autister) stresses af (og glædes over!); og forstå, hvorfor autister faktisk oplever neurotypikere som kommunikations-, samspils- og fokusforstyrrede (!).

Christian er en erfaren oplægsholder og har præsenteret sine erfaringer og tanker om autisme for mange konferencer. Han er klinisk psykolog i privat praksis og i mange år har han arbejdet som psykolog med børn, unge og voksne med Aspergers Syndrom/autisme – både i form af udredning, afklaringssamtaler, selvudviklingsforløb, traumebehandling (!) og terapi, samt rådgivning, sparring, supervision og undervisning til pårørende og professionelle.

Se mere her: http://autismepsykologen.dk/ og her: http://ferrer.dk/

Morten er tilknyttet Psykologisk ressourcecenter som autismekonsulent. Han arbejder også på Søstjerneskolen. Han har en hjemmeside, hvor han skriver om sine tanker om ”autisme, DPA og ADHDF” link: https://autismeplusfar.com/

Tid: Torsdag d. 17. januar 2019, kl. 9:00 - 16:00   Sted: København

Forplejning: Kaffe/te og Frokost er inkluderet.

Pris: 600 kr. for medlemmer          900 kr. for ikke-medlemmer

Tilmelding: Tilmelding senest 28.12.2018 via www.boeps.dk. Herefter kan man kontakte Karsten Runge på E-mail: kwrunge@live.dk el. tlf. 2857 6455.

Bemærk: 4 uger forud for kursets afholdelse betragtes tilmeldinger som bindende.

Del dette event

bottom of page