top of page
Autisme og Tilknytning (Udsolgt)
Autisme og Tilknytning (Udsolgt)

tors. 21. mar.

|

København

Autisme og Tilknytning (Udsolgt)

Herved indbydes til en faglig eftermiddag med Lennart Pedersen, som er specialist i klinisk børneneuropsykologi og supervisor og til daglige tilknyttet Center for Autisme og Birgitte Løkke Mølgård, som er psykomotorisk konsulent og mor til ung mand på 19 år med autisme. Sammen har de, i samarbejde

Der sælges ikke billetter
Se andre events

Tid og sted

21. mar. 2019, 16.15 – 18.45

København, Frode Jakobsens Pl. 4, 2720 København, Danmark

Om eventet

Autisme og Tilknytning (Udsolgt)

Herved indbydes til en faglig eftermiddag med Lennart Pedersen, som er specialist i klinisk børneneuropsykologi og supervisor og til daglige tilknyttet Center for Autisme og Birgitte Løkke Mølgård, som er psykomotorisk konsulent og mor til ung mand på 19 år med autisme.  Sammen har de, i samarbejde med Jeanette Ringkøbing Rothenborg, skrevet bogen: Autisme og tilknytning i 2017 (link: https://dpf.dk/produkt/bog/autisme-tilknytning )  

Fra bogens bagside: Relationen mellem forældre og barn er ofte belastet af svære følelser, når barnet har autisme. Problemer i kommunikationen og det sociale samspil kan vække mange misforståelser, frustrationer, stress og sorg. Kontakten kan være så udfordret, at det svækker oplevelsen af tilknytning. Barnets adfærd og forældrenes reaktioner kan også give anledning til bekymring blandt de fagfolk, som omgiver barnet i hverdagen. Det kan være vanskeligt at afgøre, om en svækket forbundethed mellem forældre og barn skyldes autisme eller manglende omsorgsevne hos forældrene. Dette stiller store krav til det faglige personale og kan samtidig være et område, der er så tabubelagt, at det udfordrer det vigtige samarbejde med forældrene.

Denne bog gør op med tabuet gennem oplysning og inspiration. Undervejs i bogen møder vi en mor og hendes personlige beskrivelser af relationen til sønnen med autisme. Disse beskrivelser suppleres af faglige perspektiver, der tager udgangspunkt i eksisterende forskning om tilknytningsmønstre mellem børn med autisme og deres nærmeste omsorgspersoner. 

Bogen henvender sig til professionelle samt til forældre og øvrige pårørende til et barn med autisme.  Lennart og Birgitte vil præsentere centrale budskaber fra bogen og faglige beskrivelser af forskellige perspektiver omkring emnet autisme og tilknytning. Birgitte fortæller ud fra egne erfaringer som mor til en dreng med autisme og Lennart har den psykologfaglige tilgang, krydret med eksempler fra hans mange års erfaring med arbejdet inden for autismeområdet.  

Tid: Torsdag den 21. marts kl. 16:15 – 18:45. Efter mødet er der generalforsamling for medlemmerne kl. 19:00 – 20:00. Se særskilt indkaldelse.  

Pris: gratis - for både medlemmer og kr. 100,- ikke medlemmer  

Tilmelding: via www.boeps.dk . Først til mølle princippet. Du får besked hurtigst muligt efter tilmeldingen, om du har fået plads.

Forplejning: Kaffe og te samt kage.   

Sted: Kulturstationen Vanløse, Lokale: Kultursalen. Adresse: Kulturstationen Vanløse, Frode Jakobsens Plads 4, 1. sal, 2720 Vanløse  

Indgang: Frode Jakobsens Plads 4 ovenover Føtex eller via Jernbane Allé 38. Der er P-pladser i kælderen under Føtex med 3 timers parkering. Der vil blive serveret kaffe/ te og kage.  

Kursusansvarlig: Karsten Runge, E-mail: kwrunge@live.dk - tlf. 2857 6455

Del dette event

bottom of page