top of page
Symptomer som invitationer til omgivelserne
Symptomer som invitationer til omgivelserne

man. 22. jan.

|

Roskilde

Symptomer som invitationer til omgivelserne

v. Børne- og ungdomspsykiater Søren Hertz Børns og unges invitationer til fællesskaber

Der sælges ikke billetter
Se andre events

Tid og sted

22. jan. 2018, 09.00 – 16.00

Roskilde, Smedegade 10, 4000 Roskilde, Danmark

Om eventet

Symptomer som invitationer til omgivelserne

v. Børne- og ungdomspsykiater Søren Hertz  Børns og unges invitationer til fællesskaber  

Hvad er der galt? Er der tale om psykisk sygdom? Det er et spørgsmål, der ofte stilles, når det drejer sig om børn og unge, der ikke trives. Afsættet for dagen er, at børn og unge ikke e r problemet, de v i s e r problemet: Social udsathed, afmagt og oplevelser af forkerthed kan få fænomener til at fremtræde psykiatrisk. Social udsathed kan blive gjort til et spørgsmål om biologisk sårbarhed. Tidlig diagnosticering kan risikere at udløse selvopfyldende profetier.

Udgangspunkter er, at børn og unge altid må forstås i relation, i samspil, i kontekst og i mulig udvikling. De viser med deres symptomer og særlige vanskeligheder, at der er brug for en proces, der kan bidrage til anderledes trivsel og overskridende læring for alle. Som fagpersoner undersøger vi ikke blot kontekst, vi skaber kontekster i kraft af vores måde at deltage på.

Dagen vil insistere på et antropologisk perspektiv i mødet med andre, inspireret af Gregory Batesons grundlæggende ideer. Den vil veksle mellem oplæg og øvelser samt visning af video.

Søren Hertz er børne- og ungdomspsykiater og medstifter af Metalog. Han er forfatter af bogen Børne og Ungdomspsykiatri – Nye Perspektiver og Uanede Muligheder (2008) samt talrige fag-artikler blandt andet i det nordiske tidsskrift Fokus på Familien. Endnu en bog er på vej til udgivelse (2017).

Tid: Mandag d. 22. januar (2018), kl. 9:00 - 16:00   Sted: Psykiatrien Roskilde, Smedegade 10 - 12, 4000 Roskilde - Aktivitetshuset - 1. sal - Stormødelokale  Forplejning: Let frokost er inkluderet.

Pris: 1000 kr. for medlemmer          1300 kr. for ikke-medlemmer

Tilmelding: Tilmelding senest 11/12/2017 via www.boeps.dk. Herefter kan man kontakte May Scharling på telefon 21 62 14 62 kl. 08:00 - 09:00.

Bemærk: 2 uger forud for kursets afholdelse betragtes tilmeldinger som bindende.

Del dette event

bottom of page