top of page
Emotionsfokuseret Familieterapi EFTF
Emotionsfokuseret Familieterapi EFTF

fre. 01. mar.

|

Østerbrohuset

Emotionsfokuseret Familieterapi EFTF

2 dags kursus med psykolog og specialist Jette Simon i EFTF tager udgangspunkt i en af de nyere retninger inden for familieterapi-traditionen. Kurset har til formål at introducere metoder til at arbejde mere effektfuldt i at skabe forandringer i familier. Kurset finder sted i København.

Der sælges ikke billetter
Se andre events

Tid og sted

01. mar. 2024, 10.00 – 02. mar. 2024, 15.00

Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 København, Danmark

Gæster

Om eventet

Disse 2 kursusdage med EFTF tager udgangspunkt i en af de nyere retninger inden for familieterapi-traditionen og har til formål at introducere metoder til at arbejde mere effektfuldt i at skabe forandringer i familier.

Kurset er meget praksisnært og deltagerne vil i løbet af de to dage få en grundig forståelse af hvordan man i EFTF afdækker forældrenes omsorgsimpuls og hvordan man man afdækker børnenes emotionelle tilknytningsbehov.

Deltagerne vil gennem video og øvelser træne EFTF interventioner.

Målgruppe: Kurset retter sig mod psykologer, børnepsykiatere, familiebehandlere og andre der arbejder med børn og familier, som ønsker at vide mere om arbejdet med familierelationer og møde den erfarne familieterapeut. Fagpersoner som ønsker at opdatere og supplere deres viden inden for nyeste modeller for familiearbejde. 

Om EFTF:  Det er en videreudvikling af Emotions Fokuseret Terapi med udgangspunkt i nyere teori om tilknytningsmodeller og deres betydning for relations- og identitetsdannelse. Modellens force baserer sig på at sikre tryggere tilknytning i samspillet, hvilket også er en forudsætning for bedre regulering af nervesystemet. Der er fokus på praksisdelen, og især på samspillet og den terapeutiske relation til barn og forældre, som ses som et fundament for at skabe forandring.

EFT er oprindeligt udviklet af Dr. Sue Johnson (USA) og har et tydelige udgangspunkt i tilknytningsteori og systemisk tænkning. Der er en trinvis arbejdsmodel for at arbejde med relationer i par og nu også familier.

At arbejde familieterapeutisk betyder, at vi søger at forstå barnets reaktioner i konteksten af tidlige og nuværende relationelle samspil, og ikke mindst at udvikle en konkret praksis for, hvordan vi kan arbejde direkte med disse samspil. Familieterapi er ikke et spørgsmål om at ignorere individuelle og diagnostiske tilstande, men at forstå hvordan disse påvirkes og måske ligefrem kan vedligeholdes i de primære relationelle samspil.

De fleste professionelle har sikkert oplevet, hvordan det at rådgive ved hjælp af anvisninger eller forklaringer til forældre ofte ikke har den håbede effekt.  Dette skyldes ofte ubevidste emotionelle erfaringer og beskyttelsesstrategier hos forældre og/eller børn.  At få øje på disse, ses som en nøgle til den dybereliggende forståelse af de samspil og responser som umiddelbart synes uhensigtsmæssige. 

Underviseren: Psykolog og Specialist Jette Simon er internationalt kendt for sin fremragende formidling af EFT. Hun har i mange år været tilknyttet instituttet i USA, og er leder af Dansk Center for Emotionsfokuseret terapi. Flere vil måske genkende hende fra Uddannelsesforløb i Center for Familieudvikling eller fra en udsendelsesrække i TV om relationer, hvor vi får lov til at følge den yderst erfarne Jette Simon arbejde direkte med en række par og familier.

Undervisningen foregår på dansk og der udsendes  undervisnings materiale inden kurset til alle deltagere (powerpoints/artikel).

Mad og drikke:

Der vil blive serveret kaffe, the og vand gennem dagene samt frugt og noget sødt om eftermiddagen.

Frokosten vil bestå af en sandwich.

Tid og sted:

Fredag d. 1. marts kl. 10-16

Lørdag d. 2. marts kl. 9-15

Kurset afholdes i Østrebrohuset, Århusgade 103, 2100 København Ø

Kontaktperson: Anne Overgaard Pedersen mail: aop@dadlnet.dk

Del dette event

bottom of page