top of page
Kønsidentitet hos børn og unge - et kursus i at arbejde med LGBTQ+ emnet
Kønsidentitet hos børn og unge - et kursus i at arbejde med LGBTQ+ emnet

ons. 04. sep.

|

København

Kønsidentitet hos børn og unge - et kursus i at arbejde med LGBTQ+ emnet

Der sælges ikke billetter
Se andre events

Tid og sted

04. sep. 2019, 16.00 – 20.00

København, København, Danmark

Om eventet

Kønsidentitet hos børn og unge - et kursus i at arbejde med LGBTQ+ emnet

Som klinikere står vi i den specielle situation, at der er hurtigt voksende ventelister hos de kollegaer, der arbejder med LGBTQ+ tematikken, og samfundsmæssigt lader der til at være tendenser til at flere børn og unge identificerer sig som ‘queer’. Emnet kønsidentitet fylder mere og mere, både i medierne og hos vores klienter, hvor nogle giver udtryk for ikke decideret at lide af kønsdysfori, men lader til at kæmpe med deres identitet og plads i samfundet på andre måder. Så hvordan skelner vi mellem ‘rigtige’ transkønnede og ‘forvirrede’ børn og unge i vores arbejde? Hvordan kan vi vide, om børn og unge gennemgår en fase, en slags selvransagelse, hvor det ikke nødvendigvis handler om transkønnethed, og hvordan møder vi dem bedst?

Til dette kursus vil du lære om hvad LGBTQ+ betyder, forstå forskellen på kønsidentitet og seksuel orientering, forskellen på transkønnethed og interkøn, samt gode redskaber til bedre at tage vare på dette udfordrende emne i dit arbejdsliv. Der vil være fokus på hvordan vi kan møde, forstå og hjælpe de unge der udtrykker udfordringer med deres kønsidentitet. Kurset vil også indebære små gruppeøvelser og spørgsmål til selvreflektion.

Om kursuslederen: Karina Lins er klinisk psykolog og systemisk familieterapeut, uddannet i Belgien. Hun har siden 2001 arbejdet som par- og familieterapeut i både Bruxelles, Berlin, og København, og har sideløbende arbejdet med forskellige centre for familieplanlægning. Efter hun er flyttet til København i 2011 er hun blevet supervisor for LGBT Danmark, arbejder i selvstændig praksis og underviser ofte sundhedspersonale i køn - og seksualitetsrelaterede emner. Karina udgav sin første bog i 2018 (‘Samtalen om Sex’, Hans Reitzels forlag) og arbejder i øjeblikket på en bog om seksualterapi.

*LGBTQ er engelske forkortelser og står for Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender og Queer. Der bliver nogle gange inddraget flere bogstaver, I for Intersex, A for aseksuel osv. Derfor står der tit også et + til sidst, for at være inklusivt af alle, der ikke identificerer sig med heteronormativiteten. Program:

Tid: onsdag d. 4.9.2019 kl. 16-20.

Sted: København, Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K

Forplejning: Sandwich og vand samt kaffe/the og kage er inkluderet

Pris: 350 kr. for medlemmer

500 kr, for ikke-medlemmer

Tilmelding: Senest d. 20.8.2019.  via www.boeps.dk

Herefter kan du kontakte Lotte Loland på loland@dadlnet.dk

Bemærk 4 uger forud for kursets afholdelse betragtes tilmeldingen som bindende

Del dette event

bottom of page