top of page
Vrede, voldsomme og aggressive udtryksformer hos børn og unge
Vrede, voldsomme og aggressive udtryksformer hos børn og unge

fre. 11. okt.

|

Kvarterhuset

Vrede, voldsomme og aggressive udtryksformer hos børn og unge

Kursusdag med Maria Dresler og Camilla Obel: Vi sætter fokus på hvordan man kan forstå en reaktiv vrede, og hvordan man i praksis kan arbejde med dens funktion og effekt. Underviserne vil tage os gennem oplæg, gruppearbejde og øvelser.

Tid og sted

11. okt. 2024, 09.00 – 16.00

Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København, Danmark

Gæster

Om eventet

Vi får besøg af de to meget erfarne underviserne Maria Dresler og Camilla Obel, som har medudviklet diamantforløbene, ift at arbejde med vrede hos børn og unge - de er også igang med at udvikle et forløb til at reducere skam. 

Dagen bliver en teoretisk og praktisk undersøgelse af, hvad børn inviterer os til at forstå, og hvad det kalder på fra os. 

Du kan læse mere om underviserne og metoderne på HAFU.nu

Kursusbeskrivelse: 

Kærlig meningsfuld udvikling

Livet sætter spor i både krop og sind. Til tider kan det være smertefuldt og vanskeligt. Nogle mennesker har mange smertefulde spor, andre færre.

Desværre føler alt for mange sig forkerte, utilstrækkelige eller usikre i livet. Derfor arbejder vi hver dag for, at flere skal have det godt i livet med dét, de nu har med sig. De skal føle de passer ind og har dét, der skal til…  Alle mennesker, alle størrelser og alle køn skal føle, de har en betydningsfuld og tryg plads i verden.

De erfaringer, livet giver os, former den måde vi lever livet. Erfaringerne fortæller os, hvad der er trygt og godt for os, og hvad der er dårligt. Når noget er dårligt for os, skal vi reagere. Det er sundt, godt og normalt. Men sunde reaktioner kan også give vanskeligheder. Fx når vi slår eller isolerer os.

Vi arbejder både med mennesker, deres relationer og dét som de reagerer på (deres historier, betingelser og rammer). Sådan styrker vi tryghed og følelsen af at høre til.

Når vi arbejder med menneskers adfærd (tilstand, reaktioner og handlinger) tager vi dem alvorligt, ikke bogstaveligt. Mennesker har meget forskellige måder at udtrykke smerte på og meget forskellige måder at beskytte sig selv på. Nogle mennesker viser fx tristhed med gråd, mens andre bliver kede af det på en sur måde. Uanset udtrykket møder vi mennesket med et kærligt blik og en forståelse af, at det de gør, giver mening. I et ligeværdigt samarbejde undersøger vi, hvordan sammenhængen mellem menneskers sprog og handling giver mening.

Alle mennesker er ansvarlige og gør til enhver tid, det bedste de kan. Men når smerten tager over og utrygheden er størst, bestemmer de ikke selv, hvordan det viser sig. Når de reagerer på måder, der er udenfor deres kontrol og som andre ikke forstår, skammer de sig. Skam kan være ødelæggende og gør ofte ondt værre. Forstærker de dumme mønstre og får uhensigtsmæssige konsekvenser. Vi arbejder derfor altid skamreducerende. Vi vægtlægger en tryg, omsorgsfuld, kærlig forbindelse og et nysgerrigt blik. Det er vores erfaring, at det skal til for at skabe et tillidsfuldt bånd.

Dette event har en gruppe. Du er velkommen til at deltage i gruppen, når du har tilmeldt dig eventet.

Billetter

 • BØPS: Vrede hos Børn og Unge

  Salget slutter: 27. sep., 16.00

  Tilmelding er bindende efter 4.8.2023

  Fra 1.400,00 kr. til 1.800,00 kr.
  • 1.400,00 kr.
  • 1.800,00 kr.

  Total

  0,00 kr.

  Del dette event

  bottom of page